oostende de haan blankenberge

Desnerck brengt nieuw boek met Oostends muzikaal erfgoed

Roland Desnerck stelt met trots zijn nieuw boek 'Muzikaal erfgoed van Oostende. Oude liederen van 1600 tot 1945. Deel 1: noch klachten noch kluchten' voor. Op 3 juni wordt de auteur gehuldigd in De Grote Post in Oostende.

Dialectkenner Roland Desnerck werkte de afgelopen maanden hard aan een nieuw boek over het Oostends muzikaal erfgoed. Het boek is gewijd aan oude Oostendse liedjes uit de periode 1600 tot 1945. Naast teksten vind je in het boek bij de meeste liedjes ook de muziekpartituren terug. Daarvoor werkte Roland samen met zijn broer René. Dit jaar komt het eerste deel uit, het zijn ‘noch kluchten, noch klachten’. Hierna volgt nog een deel over kluchten en een derde deel met klachten.

Naar aanleiding van de tachtigjarige verjaardag van Roland Desnerck en het verschijnen van zijn nieuwe boek, organiseert de Oostendse culturele vereniging Woordzee op zondag 3 juni een avond vol muziek in De Grote Post in Oostende. Op het programma staan optredens van onder meer Dirk Ooms, directeur van de Muziekschool, met een “Ostendaise” en de “Marche Oostende-Dover”, Bernard Dewulf en Mieke Goetghebeur met een cantate van René Desnerck, Giedo Vanhoecke en Noël Warmoes met een visserslied, Bart Plasschaert en Herr Seele, het Oostendse koor “Ier en Gunter” met oude Oostendse liederen, Johan Vande Lanotte en Roland Desnerck en Peter Vanslambrouck met een “Riesjangtang”.

Praktisch

Wanneer | zondag 3 juni (19.00 uur)
Waar | De Grote Post, Oostende
Kostprijs | een ticket voor deze avond kost € 11 (tickets verkrijgbaar via het UiT-loket in De Grote Post of via uit@oostende.be)
Meer info | 059 23 56 57

Het boek zal vanaf juni in de boekhandels liggen. Wie nu al een exemplaar wil aanschaffen, kan Roland Desnerck contacteren via roland.desnerck@telenet.be of 059 23 56 57 (kostprijs boek in voorverkoop: € 40).

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram