oostende de haan blankenberge

Contactdag CAG ‘Over de grenzen heen’

Op donderdag 18 mei verkent het Centrum Agrarische Geschiedenis samen met u de enorme diversiteit en rijkdom die het erfgoed van voeding, landbouw en ambachten kenmerken.

Op de contactdag van CAG worden verhalen verkend die zich situeren op de grens met andere domeinen zoals gastronomie, landschappen, monumenten, onderwijs, vakmanschap … En er wordt gezocht naar de raakvlakken tussen materieel en immaterieel, tussen roerend en onroerend erfgoed.

In de voormiddag komen inspirerende initiatieven aan bod: van hagen vlechten over historische hoeves en onderwijs tot kruidenerfgoed. In de namiddag zetten interactieve workshops de deelnemers aan het denken over ICE en ethiek, collectie-reorganisatie en samenwerking rond erfgoededucatie. Dit alles levert niet alleen ‘food for thought’, maar ook concrete ideeën en inzichten om de volgende jaren samen mee aan de slag te gaan. Over de grenzen, over de muren heen! Als afsluiter is er een bezoek aan Stadsbrouwerij De Koninck.

Klik hier voor het volledige programma.

Praktisch

Wanneer | donderdag 18 mei
Waar | Theatercafé De Vrede (Vredestraat 16, Berchem)
Kostprijs | € 15 (inclusief koffie, lunch, documentatiemap én bezoek aan Brouwerij De Koninck). Stort het bedrag op rekeningnummer BE65 4310 7610 9196 met vermelding van uw naam en ‘Contactdag 18 mei’.
Inschrijven | Schrijf je vóór 14 mei in via het inschrijvingsformulier.
Meer info | Klik hier.

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram