oostende de haan blankenberge

Contactdag ‘Op handen gedragen’

Op zaterdag 13 mei organiseren de partners van 'Op handen gedragen' opnieuw een contactdag voor zorgdragers van processie-erfgoed. Tijdens deze contactdag krijgen de deelnemers praktische tips en inspiratie om met het processie-erfgoed aan de slag te gaan.

Vlaanderen kent een rijke processiecultuur. Ook vandaag gaan nog tal van processies en ommegangen uit. Het processiegebeuren kent vele dimensies. Processies hebben niet alleen een zingevende functie, maar versterken tevens de gemeenschapszin en sociale betrokkenheid. Ook maken processies deel uit van het immaterieel cultureel erfgoed. Tal van organisaties en vele vrijwilligers koesteren deze tradities en willen ze doorgeven aan volgende generaties. ‘Op handen gedragen’ wil hen samenbrengen en ondersteunen. Want door het uitwisselen van kennis en ervaringen kan het processiegebeuren in Vlaanderen worden versterkt.

Tijdens deze dag wordt onder andere de geactualiseerde inspiratiebrochure ‘Op handen gedragen’ voorgesteld, een handig instrument met tal van praktische tips en inspirerende voorbeelden voor wie met het erfgoed van processies aan de slag wil gaan. Ook komt een praktische case over het betrekken van verschillende gemeenschappen bij de processie aan bod en wordt er geluisterd naar uw noden op het vlak van de zorg voor processie-erfgoed.

Via een reeks rondetafelgesprekken kunt u met anderen kennis en ervaringen uitwisselen. Na de lunch kan u kennis maken met het boeiende Mechelse processie-erfgoed. U kan een kijkje achter de schermen van de Hanswijkprocessie nemen en een rondleiding bijwonen in de Onze-Lieve-Vrouw van Hanswijkbasiliek. Iedereen die processies en hun erfgoed op handen draagt, is van harte welkom!

Praktisch

Wanneer | zaterdag 13 mei (van 10.00 tot 16.00)
Waar | Congres- en erfgoedcentrum Lamot – ingang via Haverwerf (Van Beethovenstraat 8-10, 2800 Mechelen)
Kostprijs | € 15, ter plaatste te betalen
Inschrijven | Inschrijven vóór 1 mei via mail of telefonisch op 09 223 97 00
Meer info | Klik hier.

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram