oostende de haan blankenberge

Bezoek op Open Monumentendag de Oostendse Synagoge

Naar aanleiding van Open Monumentendag zet de Oostendse synagoge haar (virtuele) deuren open. Krijg nu een unieke inkijk in dit uitzonderlijk gebouw!

Religie is al eeuwen vervlochten met onze samenleving. Die vervlechting bezorgde ons door de jaren heen al heel wat religieus erfgoed. Om dat erfgoed te beheren krijgen religieuze instellingen de hulp van PARCUM en KADOC-KU Leuven. Zij startten samen het project ‘hemelsbreed‘ op. Via een bevraging peilden ze onder andere naar de erfgoednoden van de verschillende religieuze gemeenschappen. Ze willen met hun project religieus erfgoed beter bewaren en bij iedereen wat meer in de kijker zetten.

In het kader van ‘hemelsbreed’ en van Open Monumentendag, organiseert de Oostendse synagoge een unieke inkijk in het interieur en de werking van de synagoge. Aan de hand van een video, kun je vanaf 13 september de synagoge virtueel bezoeken. Wist u dat de Oostendse synagoge de enige synagoge is in België waar gelovigen in het gebouw zelf religieus kunnen baden? Bekijk vanaf 13 september op www.hemelsbreed.be zes video’s te zien over divers religieus erfgoed.

Op 13 september is er, naar aanleiding van Open Monumentendag, nog veel meer te beleven. De gemeentes De Haan en Oostende organiseren tal van activiteiten en verschillende locaties zetten hun (virtuele) deuren open. In Oostende zijn er in verschillende musea activiteiten en zet de stad Oosteroever extra in de kijker met onder andere wandelingen en lezingen. In De Haan kan je dan weer een bezoek brengen aan de vleugel die Bob van Reeth ontwierp in het college of aan enkele authentieke molens. Daarnaast zijn er ook verschillende wandelingen en fietstochten gepland.

Meer info over de Open Monumentendag in Oostende vind je hier: https://www.openmonumentendag.be/evenementen?s=oostende
Meer info over de Open Monumentendag in De Haan vind je hier: https://www.openmonumentendag.be/evenementen?s=de%20haan
Wil je de Oostendse synagoge bezoeken, klik dan hier: https://www.openmonumentendag.be/evenementen/maak-virtueel-kennis-met-de-synagoge-van-oostende

 

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram