oostende de haan blankenberge

Basiscursus inventariseren in een kerk (uitgesteld)

Deze vorming wordt uitgesteld. Er wordt nog een nieuwe datum gecommuniceerd.

Parochiekerken herbergen heel wat waardevol erfgoed. Een belangrijke stap in het veilig stellen van religieus erfgoed is de opmaak van een professionele erfgoedinventaris.

Onder begeleiding van PARCUM, het expertisecentrum voor religieuze kunst en cultuur, leer je de kneepjes van het inventariseren. Hoe meet ik een kelk? Hoe fotografeer ik een kazuifel? Hoe beschrijf ik een communiebank? Met tal van praktische tips kan je in je kerk van start gaan om een erfgoedinventaris te maken.

Vrijwilligers gezocht

sfeerbeeld registratie textiel in de H. Kruisverheffingskerk

De vorming gaat door in de H. Kruisverheffingskerk in Wenduine. Afgelopen jaar gingen enkele vrijwilligers aan de slag om de textielcollectie van de kerk te herverpakken, inventariseren en fotograferen. Het resultaat is binnenkort te zien op Erfgoed in zicht.

Voor de opmaak van de digitale erfgoedinventaris van de rest van de rijke collectie, zijn we op zoek naar enthousiaste vrijwilligers. Via deze vorming leer je meteen hoe je aan de slag kan gaan! Kan je er niet bij zijn, maar heb je wel interesse om als vrijwilliger aan de slag te gaan? Stuur ons een mailtje via info@kusterfgoed.be

Praktisch

Voor wie | De vorming wordt georganiseerd voor wie geïnteresseerd is om binnenkort te helpen bij de inventarisatie van het erfgoed in de kerk. Ook wie interesse heeft in erfgoedregistratie is welkom.
Waar | Heilige Kruisverheffingskerk, Wenduine (Kerkstraat 1, 8420 Wenduine)
Wanneer | Zaterdag 21 maart 2020 – van 13.30 tot 17.00 uur
Kostprijs | gratis
Inschrijven | verplicht via deze link.
Partners | de vorming wordt gegeven door PARCUM.

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram