oostende de haan blankenberge

Aangepaste regeling projectsubsidies 2020

Omwille van de huidige situatie besliste Kusterfgoed dat voor 2020 subsidieaanvragen doorlopend kunnen worden ingediend vanaf april tot en met 30 november.

De huidige situatie, waarin we met z’n allen de verspreiding van het Coronavirus proberen in te perken, brengt heel wat onzekerheid mee. Ook voor cultureel-erfgoedprojecten staat er veel op de helling: verenigingen kunnen niet samenkomen, voorbereidingen staan on hold en evenementen worden afgelast. Toch mogen we niet bij de pakken blijven zitten. We blijven positief, kijken vooruit en gebruiken deze periode ook om ideeën voor nieuwe initiatieven te laten rijpen.

Vanuit Kusterfgoed willen we in 2020 nog zo veel mogelijk cultureel-erfgoedprojecten een financieel duwtje in de rug geven. Het is immers het laatste jaar dat het huidige subsidiereglement van kracht is. Om tegemoet te komen aan de omstandigheden, vinden we het belangrijk om zo flexibel mogelijk te zijn en initiatieven alle kansen te geven. Daarom laten we de twee vaste indiendeadlines (31 mei en 30 november) los en kan je vanaf vandaag tot en met 30 november doorlopend een subsidieaanvraag indienen.

Je subsidieaanvraag wordt na indienen binnen een maand beoordeeld door een vast team van juryleden en wordt daarna op basis van een juryverslag op de eerstvolgende raad van bestuur voorgelegd ter goedkeuring. Het project kan meteen starten na goedkeuring door de raad van bestuur. Je krijgt vanaf dan een jaar de tijd om het project uit te voeren.

De voorwaarden voor een subsidieaanvraag die beschreven zijn in het reglement, blijven gelden. Het volledige subsidiereglement vind je hier. Het team van Kusterfgoed staat steeds paraat om je te ondersteunen bij de opmaak van je projectsubsidiedossier.  Heb je een projectidee of een vraag? Stuur een mailtje naar info@kusterfgoed.be of telefoneer naar 059 270 770.

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram