oostende de haan blankenberge
Kantclub 't Mentebolletje Blankenberge

Kantclub ’t Mentebolletje

'een oude traditie wordt verdergezet'

’t Mentebolletje is een vereniging van kantklosminnende dames (en heren) en telt momenteel zo’n vijftigtal leden. Ze werd opgericht in 1979, toen het kantklossen in Blankenberge verwaterde en dreigde verloren te gaan.

Het is de verdienste van de club om via kantcursussen deze kunst door te geven aan anderen en zodoende een aloude traditie verder te zetten. Weliswaar zijn materialen, vormen en ontwerpen aangepast aan de huidige tijd, toch blijven de ‘basisslagen’ en de technieken geworteld in de zestiende eeuw.

De ‘Open Kantstonden’, elke eerste en derde donderdag van de maand (14.00-17.30 uur, dienstencentrum de Bollaard), zijn gezellige momenten om samen te klossen. Tweejaarlijks gaat ook een groots opgezette tentoonstelling door met het werk van de leden. Nieuwe leden zijn hartelijk welkom.

In 2017 ontving ’t Mentebolletje subsidies van Kusterfgoed voor een kanttentoonstelling met als thema ‘Uitwaaieren’. Tijdens de tentoonstelling werden verschillende technieken toegelicht. De bezoekers kregen bovendien een mooie brochure met historische achtergrondinformatie en praktische informatie over de club.


Secretariaat Kantclub ’t Mentebolletje
Pluvierlaan 29
8370 Blankenberge

Hilde Dezutter
hilde.dezutter@gmail.com
050 41 42 13

Terug naar het overzicht
Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram