oostende de haan blankenberge
Fort Napoleon Oostende

Fort Napoleon

Wat als de muren van Fort Napoleon konden spreken? Dat doen ze nu ook. Ontdek het verhalenparcours langs de geschiedenis van het fort.

Fort Napoleon was het decor voor honderden jaren geschiedenis. De Fransen wachtten er bang de Engelsen op, Duitse soldaten gebruikten de ondoordringbare vijfhoek als buffer tegen de geallieerden en Oostendse deugnieten deden er hun eerste liefje binnen. Weinig mensen kunnen het verhaal nog vertellen, maar de brede muren van Fort Napoleon, die waren stille getuige van elke lach, traan en kus in het fort. Tijd om hen in een volledig vernieuwde expositie te doen spreken. Fluisteren eigenlijk.

Ontdek het verhalen parcours langs de geschiedenis van het fort. Telkens met het idee: “Wat als de muren konden praten?”. Wie dicht genoeg bij de immense stenen wanden gaat staan, hoort bekende en minder bekende stemmen vertellen wat hier allemaal gebeurde. Bakkers wiens meel gepikt werd zodat soldaten naar de meisjes van plezier konden. De kille ellende van de winters in het fort. Of de geniepige dates van onze eigen Oostendenaars. De lichtprojecties rond de luisterpunten zorgen voor de perfecte Instagramfoto. Voor kinderen is er een aangepaste tocht. Luisteren, fluisteren, genieten van de rust en verbaasd staan over de indrukwekkende architectuur van het monument.

Doorheen het jaar vinden er ook verschillende expo’s plaats in het fort voor kinderen en volwassenen.

Je kan het Fort Napoleon individueel bezoeken of in groep. Het fort is rolstoeltoegankelijk en er is een lift aanwezig. Groepen en scholen kunnen het fort op verschillende manieren ontdekken. Dit kan aan de hand van het standaard bezoek of een geleid bezoek.

Na uw bezoek kan u ook nog genieten van een drankje en een hapje in onze belevingsbrasserie. Dit kan zowel buiten op het terras als binnen.

Tarieven

  • Volwassene: €9
  • Kind (6-12 jaar): €7
  • Kind (-6 jaar): gratis*
  • Groepen: €7 (vanaf 10 personen)

* Tijdelijke expo: Prijzen kunnen afwijken

Openingstijden

  • 01/04 – 11/ 11: 10u – 18u
  • 12/11 – 31/03: 10u – 17u

Gesloten op maandag, behalve op feestdagen en tijdens Belgische schoolvakanties.

Gesloten op 25/12 en 01/01


Vuurtorenweg 13    
8400 Oostende

+32 (0)59 33 09 37

info@fort-napoleon.be

www.fort-napoleon.be

 

Terug naar het overzicht
Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram