oostende de haan blankenberge

Landbouwpraatcafé “een jaar op het veld” (3/03)

Op zondag 3 maart verwelkomen je om 10.30 uur in Ter Zelte voor het vijfde landbouwpraatcafé. We praten tijdens dit praatcafé, gemodereerd door Franky Annys, over ’t land. Welke gewassen werden op de velden aan de kust allemaal verbouwd? En met welke werktuigen en technieken? Hoe ging de oogst eraan toe?

Op deze editie van het landbouwpraatcafé wordt bovendien het startschot gegeven voor een nieuw project: ‘Een jaar op het veld’. Tijdens dit project zal een stuk grond met gras en tarwe verbouwd worden zoals in de jaren 1950-1960. Bovendien verzamelt Kusterfgoed verhalen over (het leven op) ‘het veld’ via het praatcafé en interviews met lokale landbouwers.

Beeldmateriaal gezocht

Heb je foto’s of filmpjes over dit thema om te tonen tijdens het praatcafé of om te gebruiken in het traject ‘Een jaar op het veld’? Bezorg ze aan Franky Annys (Franky.annys@telenet.be) of erfgoedcel Kusterfgoed (info@kusterfgoed.be). Heb je nog foto’s of dia’s? Breng ze mee naar het praatcafé en erfgoedcel Kusterfgoed scant ze ter plaatse gratis voor je in.

Praktisch

Wanneer | Zondag 3 maart van 10.30 tot 12.30 uur
Waar | Zaal Ter Zelte (Odiel Spruyttestraat 5, Slijpe)
Organisatie | Dorp in Zicht i.s.m. Kusterfgoed en het Centrum voor Agrarische Geschiedenis
Kostprijs | Gratis

Foto: Beeldbank Kusterfgoed

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram