oostende de haan blankenberge

Vul onze reminiscentiekoffer!

In het voorjaar 2017 ontwikkelt Kusterfgoed een eerste reminiscentie- of herinneringskoffer. Hiervoor zijn we op zoek naar voorwerpen, filmpjes en foto’s die te maken hebben met het huishouden en persoonlijke zorg.

De reminiscentiekoffer, die we voor en samen met woonzorgcentrum de Boarebreker in Oostende ontwikkelen, is bedoeld om rusthuisbewoners herinneringen te laten ophalen aan het verleden en hen zo een aangename en misschien wel verrassende namiddag te bezorgen.

Het thema van deze eerste koffer is zorg: zorg voor het huishouden en persoonlijke zorg. Om de koffer te vullen, zijn we op zoek naar foto’s, filmpjes en voorwerpen van vroeger die in dit thema passen. Naar wat zijn we op zoek?

  • huishoudmateriaal dat gebruikt werden om te poetsen, te koken en voor de was en de plas (een oud servies, spic en span, sunlightzeep, een oude koffiemolen, een ijzeren strijkijzer, cichorei, mottenballen, remistijfsel, een houten ei om kousen te stoppen..)
  • spulletjes die gebruikt werden voor persoonlijke zorg zoals stoffen maandverbanden, een korset, scheerzeep, brillantine, haarkrulspelden, een flesje levertraan, een flesje roodsel, enzovoort.

Laat ons weten wat jij kan missen en geef deze gebruiksvoorwerpen een tweede leven in onze reminiscentiekoffer. Ook foto’s die in dit thema passen zijn meer dan welkom.

Wil je meer weten over de reminiscentiekoffer? Bekijk de projectpagina.

 

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram