oostende de haan blankenberge

Verhalen van cabinegebruikers

Hieronder vind je de verhalen van de cabinegebruikers die we hebben geïnterviewd.

Had of heb je zelf een cabine en zou je graag ook nog jouw verhaal of jouw foto’s toevoegen?  Neem dan zeker contact met ons op.  We zorgen ervoor dat jouw verhaal geregistreerd wordt en de tand des tijds kan doorstaan.

Rika Buyse - Het logo van Blankenberge op mijn plankier

Rika runde samen met haar man Luk een bakkerij in Blankenberge.  De vrije momenten spendeerde en spendeert ze graag aan haar cabine.  Ze registreert welke dagen het ‘cabineweer’ is, en ze is wellicht de enige met het logo van Blankenberge op haar plankier.  Ze vertelde er honderduit over aan Katrien Vervaele.

Lees hier het verhaal van Rika Buyse: Het logo van Blankenberge op mijn plankier

Doris Klausing - Dertien paar schoenen

Doris kon een pak herinneringen ophalen aan ‘het leven als kind’ in de jaren ‘50 op het strand en aan de cabine.  Over 13 paar schoenen, het spelen op het strand samen met een 30-tal kinderen en de nonnen aan wie je best niet vertelde dat je aan de ‘tente’ zat.  Stan Vanhecke en Pieternel Verbeke interviewden Doris.

Lees hier het verhaal van Doris Klausing: Dertien paar schoenen

Lydia Opsomer - Het zit erin van jongs af aan, of niet

Lydia’s herinneringen gaan terug tot de jaren ’50, toen ze met haar buurjongetje in een park op het strand speelde.  Ze vertelde Martine Bourgeois onder andere over het vrolijke gevoel bij het vullen van de cabine, en de melancholie bij het leeg maken.

Lees hier het verhaal van Lydia Opsomer: Het zit erin van jongs af aan, of niet

Fanina Peeters - Het strand is onzen hof

Collectie familie Goethals-Peeters

Fanina bezocht als Kempense jaarlijks de kust met haar familie.  In haar puberteit ontmoette ze redder Bart op het strand.  En Fanina bleef plakken, aan Bart en strand.  Het strand is tot op vandaag ‘haar hof’.  Haar verhaal werd vastgelegd door Martine Nijsters.

Lees hier het verhaal van Fanina Peeters: Het strand is onzen hof

Sylvia Theunynck - This is our happy place

Ook Sylvia is een echte ‘zeemadam’.  Samen met haar man zocht ze daarom een stekje aan de kust.  Toen de kinderen klein waren, bleek een cabine toch wel handig.  En die wordt nog elk jaar opgezet, ook al zijn de kinderen ondertussen het huis uit.  En als het aan Sylvia ligt, zal ze er nog lang staan.  Sylvia werd geïnterviewd door Pieternel Verbeke.

Lees hier het verhaal van Sylvia Theunynck: This is our happy place

Erna Vanhoutte - Mijn cabine is mijn gezondheid

Ook Erna, een kranige tachtiger, kan teruggaan tot haar kinderjaren aan het strand.  Van haar grootouders, tot haar kleinkinderen: haar verhaal overspant 5 generaties.  En Erna gaat nog zoveel als mogelijk naar haar cabine.  Ze deed haar verhaal aan Stan Vanhecke en Pieternel Verbeke.

Lees hier het verhaal van Erna Vanhoutte: Mijn cabine is mijn gezondheid

Sabine Vandenberghe - Al 47 jaar een cabine op dezelfde plek

Sabine vertelde ons dat ze al 48 jaar een cabine heeft op dezelfde plek.  ‘Ze’ is eigenlijk haar hele familie, want Sabine was natuurlijk als kind nog niet de eigenaar van die cabine.  Een mooi familieverhaal, opgetekend door Pieternel Verbeke.

Lees hier het verhaal van Sabine Vandenberghe: Al 48 jaar een cabine op dezelfde plek

Katrien Vervaele - De zomer verwelkomen

Katrien Vervaele pende zelf haar verhaal neer.  Over hoe ze als kind droomde van een cabine, en als memee eindelijk een cabine huurde.  Het is de uitvalsbasis om te zwemmen in zee, te lopen langs de vloedlijn, te spelen met de kleinkinderen.  Met zicht op zee en zand aan de voeten.

Lees hier het verhaal van Katrien Vervaele: De zomer verwelkomen

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram