oostende de haan blankenberge

Verhalen en foto’s gezocht Constant Permeke

Het is hoog dringend tijd om de getuigenissen en de verhalen van één van de belangrijkste kunstenaars uit de vorige eeuw, Constant Permeke, op te nemen om te archiveren, te bewaren en de herinneringen levendig te houden. Heb je verhalen of anekdotes? Laat het ons weten!

Het is hoog dringend tijd om de getuigenissen en de verhalen van één van de belangrijkste kunstenaars uit de vorige eeuw, Constant Permeke, op te nemen om te archiveren, te bewaren en de herinneringen levendig te houden. Permeke, de expressionistische kunstenaar, is onlosmakelijk verbonden met Jabbeke en met Oostende waar hij jarenlang woonde en werkte. Het Permekemuseum in Jabbeke, zijn vroegere woning en atelier, wordt momenteel gerenoveerd, met voorziene heropening in de lente 2022. Daarom wordt 2021 het jaar om te zoeken naar de verhalen en foto’s over deze kunstschilder.

Ieder kent zijn werken maar wie was de persoon achter de talrijke werken? Wie is de kunstenaar die de briefjes van 1000 frank mocht versieren? Welke herinneringen zijn er aan deze kunstenaar? Heb je nog Permeke gekend of weet je verhalen die verteld werden? Hoe anekdotisch ook, dan zijn we op zoek naar jou! Ben je eventueel bereidt om je verhaal te vertellen over Constant Permeke voor de camera – super!

De verhalen zullen het collectief geheugen aanvullen en kunnen gebruikt worden voor het vernieuwde opstelling in het Permekemuseum te Jabbeke. Dit alles wordt met aandacht voor de huidige coronamaatregelen opgenomen en verzameld. Ken je iemand of heb jezelf verhalen over Constant Permeke neem dan contact op met cultuur@jabbeke.be of 0496 595 128.

Heb je foto’s van Constant Permeke? Laat ze niet verloren gaan en neem contact op met beeldbank@kusterfgoed.be of 0472 31 63 39.

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram