oostende de haan blankenberge

De Grote Schelpenteldag op 17 maart

Trek je laarzen aan en ga zaterdag 17 maart het strand op! Het VLIZ, Natuurpunt, EOS Magazine en Kusterfgoed organiseren de eerste “Grote Schelpenteldag”. Je kunt die dag onder deskundige begeleiding schelpen verzamelen, identificeren en inventariseren, én Kusterfgoed leert je papieren strandbloemen maken.

Op zaterdag 17 maart kun je in elk van de tien deelnemende Belgische kustgemeenten meedoen met de Grote Schelpenteldag. Je inventariseert op het strand 100 schelpen, identificeert ze en brengt op die manier de diversiteit van onze kust in kaart. De aangespoelde schelpen op het Noordzeestrand zeggen immers veel over klimaatverandering en menselijke activiteiten op zee. De experts rekenen op jouw hulp en vertellen je die dag alles wat je wil weten over schelpen.

Zoals de vakantietraditie het wil, krijg je In ruil voor jouw schelpen van Kusterfgoed een papieren strandbloem of een DIY-pakketje om zelf een strandbloem te maken. In Oostende en Blankenberge organiseert Kusterfgoed bovendien in de voor- en namiddag een workshop strandbloemen maken.

Praktisch

Wanneer | Zaterdag 17 maart
Waar | op 10 locaties aan de Belgische kust
Kostprijs | Gratis
Inschrijven | Schrijf je in op www.iedereenwetenschapper.be/grote-schelpenteldag
Promomateriaal | Download de affiche van De Grote Schelpenteldag 2018 hier

De Grote Schelpenteldag is een initatief van Eos, het Vlaams Instituut voor de Zee (VLIZ), Natuurpunt en Kusterfgoed. Het project werd gerealiseerd met steun van Elia en BePlanet.

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram