oostende de haan blankenberge

Studiedagen religieus erfgoed: ‘zorgen voor morgen?’

Tijdens 'Zorgen voor morgen?' bekijkt het CRKC samen met jou religieus erfgoed vanuit de invalshoek participatie. Je kunt deze interessante studiedag op 24 april volgen in Gent of op 26 april in Hasselt.

Het religieus erfgoed in Vlaanderen is rijk en divers, maar tegelijk ook kwetsbaar. De zorg ervoor is een complexe opdracht en zet beheerders en eigenaars onder druk. De grote aandacht voor religieus erfgoed biedt echter ook kansen. Door erfgoedgemeenschappen te ondersteunen en nieuwe doelgroepen aan te spreken, kunnen we de zorg voor erfgoed stimuleren. Daarom focust het CRKC tijdens zijn jaarlijkse studiedagen op het thema participatie.

Op de studiedagen worden de zorgdragers zelf aan het woord gelaten. Ze delen hun praktijkervaring en vertellen wat een brede deelname aan de zorg en de beleving van religieus erfgoed voor hen betekent. Ook de theoretische onderbouw komt aan bod. Wat betekent participatie? Welke methodieken bestaan er? Wie gaat er in Vlaanderen mee aan slag? Tijdens ‘Zorgen voor morgen?’ kom je hierover alles te weten van dé specialisten en krijg je van het CRKC het laatste nieuws en de meest recente cijfers over het religieus erfgoed in Vlaanderen.

Praktisch

Wanneer | dinsdag 24 april 2018 OF donderdag 26 april 2018
Waar | Clemenspoort, Overwale 3, Gent OF Oude Gevangenis (UHasselt), Martelarenlaan 42, Hasselt
Kostprijs | € 30 (studenten: € 15), inclusief koffiepauzes, broodjeslunch en receptie
Inschrijven | schrijf je in voor 17 april via het online inschrijvingsformulier
Meer info |bekijk hier het volledige programma

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram