oostende de haan blankenberge

Sluit je aan bij de Beeldbank-brigade!

Op vrijdag 7 juni leer je in een korte workshop beeldmateriaal opsporen, digitaliseren en beschrijven. Op die manier word je klaargestoomd voor de Beeldbank-brigade.

We bewaren en ontsluiten sinds juni 2018 oude foto’s, prentbriefkaarten en affiches uit Middelkerke, Oostende, De Haan en Blankenberge via Beeldbank Kusterfgoed. Kusterfgoed wil niet enkel beelden van professionele bewaarinstellingen tonen, maar is ook op zoek naar materiaal dat verborgen zit in de archieven van verenigingen, in de kasten van verzamelaars en misschien zelfs in familiealbums.

Dat kunnen we niet alleen. Daarom wil Kusterfgoed vrijwilligers opleiden die helpen om deze verborgen collecties op te sporen, te digitaliseren en te beschrijven. Tijdens deze workshop geeft Kusterfgoed uitleg over hoe je als zelfstandig vrijwilliger voor Beeldbank Kusterfgoed aan de slag kan gaan. Nadien ontvang je een praktische handleiding die je helpt beeldmateriaal goed te scannen en beschrijven.

Ben je al vrijwilliger bij Kusterfgoed? Kom de workshop meevolgen en leer meteen de andere erfgoedvrijwilligers kennen!

Praktisch

Wanneer | vrijdag 7 juni van 9.30 tot 12.30 uur
Waar | Familiekunde Vlaanderen (Kanunnik Dr. Louis Colensstraat 6, 8400 Oostende)
Inschrijven | verplicht – stuur een mailtje naar info@kusterfgoed.be met de vermelding ‘workshop vrijwilliger 7 juni’ of bel naar 059 270 770.
Kostprijs | gratis, wij zorgen voor de koffie

Meebrengen| Heb je thuis beeldmateriaal liggen waar je graag mee aan de slag wil? Laat het ons weten zodat we je tijdens de opleiding al kunnen helpen.
Extra info | Wie de smaak te pakken heeft maar liefst in groep werkt, kan zich aansluiten bij onze groep vrijwilligers tijdens de wekelijkse scan- en registratiesessie op donderdagnamiddag. De eerstvolgende sessie gaat door op 13 juni om 13.30 uur bij Familiekunde. Wil je hierbij aanwezig zijn? Geef ons op voorhand een seintje.

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram