oostende de haan blankenberge
Erfgoeddag 2018 - kiezen Erfgoeddag

Erfgoeddag 2018 – kiezen

Erfgoeddag 2018, op zondag 22 april, stond in het teken van het thema 'kiezen'. In het jaar van de lokale verkiezingen riep Erfgoeddag op om te kiezen voor erfgoed.

Op zondag 22 april 2018 vond de vijftiende editie van Erfgoeddag plaats. Het werd een zonovergoten dag waarop erfgoedliefhebbers een veertigtal gratis erfgoedactiviteiten konden bezoeken in Middelkerke, Oostende, De Haan en Blankenberge. Op het programma stonden onder andere gidsbeurten, fietstochtjes, lezingen, workshops, demonstraties, wandelingen en tentoonstellingen. Bekijk hier alle Erfgoeddagactiviteiten van 2018.

Erfgoedcel Kusterfgoed hielp, net als vorige jaren, de bezoekers om er boeiende activiteiten uit te kiezen. Alle Erfgoeddagactiviteiten uit gemeenten Middelkerke, Oostende, De Haan en Blankenberge werden gebundeld in een handig programmaboekje (bekijk hier de digitale versie). In het programmaboekje stond ook een bon die op Erfgoeddag ingewisseld kon worden voor een leuke Kusterfgoeddraagtas.

Kusterfgoed kleurde Erfgoeddag in met een flinke streep sporterfgoed. In onze vier gemeenten stond een expo over lokale sporthelden en een stembus waarin bezoekers de naam van hun favoriete lokale sportheld konden steken. ’s Avonds werden de sporthelden gehuldigd in de Koninklijke Stallingen van Oostende.

Bedankt aan alle organisatoren, vrijwilligers en bezoekers om er een geslaagde Erfgoeddag van te maken!

Herbeleef Erfgoeddag 2018 via deze sfeerfoto’s:


In het kort

Doel: Erfgoedactiviteiten in Blankenberge, De Haan, Middelkerke en Oostende in de kijker zetten
Projectcoördinator (algemeen): FARO
Partners: Erfgoedcel Kusterfgoed; gemeenten Middelkerke, Oostende, De Haan en Blankenberge
Periode: Februari-april 2018
Meer info? info@kusterfgoed.be

Terug
Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram