oostende de haan blankenberge

De motor van de Groenhagemolen draait opnieuw!

Op 2 juli, 13 augustus en 17 september kan je de Groenhagemaalderij bezoeken. De werkgroep Groenhagemolen is volop bezig met de restauratie van de site en stelt die graag open voor het publiek! Onlangs is de Deutz-dieselmotor in werking gesteld. Tijd voor een bezoekje dus!

Het moet ergens in de jaren 80 zijn geweest… de laatste keer dat de Deutz-dieselmotor van de Groenhagemaalderij in werking werd gesteld. Toen al een nukkig beestje. Vaak moest Omer Rommel jongeren uit de buurt vragen om even een handje toe te steken en de zwengel te bedienen. ‘Pas op voor je schenen ventje!‘

Tijd om te ontdekken of de oude vos zijn streken niet is verloren. Op 2 juli is het zover. Tussen 11 en 17 uur steken de restaurator en de vrijwilligers de handen uit de mouwen. Voor de motor is er diesel, olie en koelvloeistof. Voor de bezoekers een lekker, fris streekbiertje en een boerenworst. Het gedroomde huwelijk. Er zijn nog twee bijkomende opendeurdagen op 13 augustus en 17 september.

In 2017 ontving de Werkgroep Groenhagemolen subsidies van Kusterfgoed voor de restauratie van de boerenmolen. De werkgroep hoopt om via een werkende boerenmolen het ambacht van molenaar te herintroduceren in Middelkerke.

Praktisch

Wanneer | 2 juli (11.00-17.00 uur), 13 augustus (14.00-17.00 uur), 17 september (14.00-17.00 uur).
Waar | Groenhagemolen, Groenhagestraat Leffinge

 

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram