oostende de haan blankenberge

Hubertmolen komt tot leven

De gemeente De Haan pakt uit met een mix van erfgoed en innovatie. Het gerestaureerd molenhuisje in Wenduine komt deze zomer tot leven met behulp van Virtual Reality.

Vanaf zomer 2020 valt er heel wat te beleven in de Hubertmolen in Wenduine (De Haan). Je kunt er genieten van een indrukwekkende virtual reality-beleving die je terugbrengt naar Wenduine anno 1900-1910. Op een ludieke, meeslepende manier leer je daarenboven bij over hedendaagse windmolenparken, de traditionele molenaarsstiel én de geschiedenis van Wenduine.

Waar wind is, zijn molens. Gebruikmaken van windenergie doet men al veel langer dan vandaag. Daar getuigt ook de Hubertmolen in Wenduine van. De kleine houten staakmolen dateert uit de negentiende eeuw en is sinds 1993 beschermd als monument. Omdat deze graanmolen een authentiek en karakteristiek element is in Wenduine, besloot het gemeentebestuur van De Haan er na de restauratie iets bijzonders mee te doen.

Virtual reality: vliegen om te leren

De molentechniek anno 1900 wordt in de molen gedemonstreerd aan de hand van virtual reality. Via een virtuele tijdreis maak je kennis met de werking van de molen en windenergie langs de Belgische kustlijn.

Bij de beleving van de kustlijn horen begin twintigste eeuw garnaalvissers, badgasten, typische gebouwen… Dit alles zie je alvorens je de molenaar ontmoet en zijn werkzaamheden meemaakt. Het ruisen van de zee, het geluid van de molenwieken en een opstekende storm zorgen ervoor dat je volledig in het verhaal wordt ondergedompeld.

Ook buitenlandse bezoekers zijn natuurlijk welkom; de VR-ervaring is viertalig. (NE, EN, FR, DU)

Praktisch

Tickets | 6 euro per persoon – 20 euro voor een familieticket (2 volw. en max. 3 kind) bij bakkerij Petris in het molenaarshuisje
Toegankelijkheid | Er zijn 5 VR-zitjes aanwezig, opgesteld in het Molenaarshuys bij de Hubertmolen (veilig toegankelijk conform de corona-voorschriften)
Openingsuren | Elke dag open vanaf de Paasvakantie tot eind september en alle Belgische schoolvakanties, van 10 tot 18 uur. Buiten deze perioden en voor groepen, bij voorkeur op afspraak.
Taal | De VR-ervaring is viertalig (NE, EN, FR, DU)
Meer info | via deze link

 

 

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram