oostende de haan blankenberge

Gezocht: leerkrachten 1e graad lager onderwijs

LECA werkt een educatief pakket rond reuzencultuur uit. Om ervoor te zorgen dat de lesbrief aansluit bij de praktijk is de organisatie op zoek naar leerkrachten uit West-Vlaanderen die in het eerste of tweede leerjaar voor de klas staan.

De reuzencultuur is al enkele eeuwen oud. De eerste reuzen doken op in katholieke processies aan het einde van de 14de eeuw. Door de eeuwen heen veranderden ze een aantal keren van functie, maar tot op vandaag vind je in de meeste gemeenten en steden enkele reuzen terug (bron: LECA).

LECA, het expertisecentrum alledaags erfgoed, werkt met een projectsubsidie van de provincie West-Vlaanderen aan een educatief pakket over reuzencultuur.

Om dat pakket helemaal af te stemmen op de praktijk wordt in september 2017 een klankbordgroep samengesteld. Hiervoor is LECA op zoek naar leerkrachten die lesgeven in de eerste graad van het lager onderwijs in West-Vlaanderen en het pakket willen aftoetsen aan hun eigen ervaringen voor de klas. Verplaatsingen zijn daarbij niet nodig. Verder zoekt LECA een enthousiaste West-Vlaamse leerkracht die het bijgestuurde pakket in de loop van september 2017 met de nodige hulp en ondersteuning uitprobeert in de klas.

Wil je zelf meewerken, ken je iemand die geïnteresseerd is of krijg je graag wat meer informatie? Stuur dan een mailtje naar frea@lecavzw.be.

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram