oostende de haan blankenberge
Processie Leffinge
Werkgroep O.L.V.-Processie Leffinge

Werkgroep O.L.V.-Processie

‘Processie met oog voor spiritualiteit, bezinning en deelname van Leffingenaren’

De werkgroep verzorgt de jaarlijkse O.L.V-Processie in Leffinge. De Leffingenaren beelden het leven van Maria en haar rol als moeder van Jezus uit en dragen het beeld van Onze-Lieve-Vrouw mee. Ook haar jeugd en haar huwelijk komen aan bod.

In de processie stappen onder andere het Onze-Lieve-Vrouwkoor, de Spermalieruiters van Middelkerke en de Woudfanfare van Houthulst mee. De inwoners van het dorp zijn toeschouwer of nemen een rol op als figurant in de processie. Bepaalde taferelen worden uitgebeeld op ouderwetse boerenkarren, getrokken door boerenpaarden.

 

Tijdens deze eenvoudige processie wordt veel belang gehecht aan spiritualiteit en bezinning. Ook het mirakel van Leffinge komt aan bod. Een blindgeboren meisje zou volgens de overlevering weer zien door tussenkomst van Onze-Lieve-Vrouw. De processie kent een traditie die ver terug reikt maar diende een onderbreking te overbruggen tot in 1988. Naar aanleiding van 1000 jaar Leffinge ging de processie toen voor het eerst weer uit. In 2014 ontwierp de werkgroep ook een vlag voor Leffinge.

Helaas ligt de werking van de werkgroep momenteel stil.  We hopen dat er snel nieuw leven komt in de organisatie!


Werkgroep Onze-Lieve-Vrouweprocessie
Ingrid Lava
Papegaaistraat 36
8432 Leffinge

059 30 40 05

Terug naar het overzicht
Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram