oostende de haan blankenberge
affiche Hippodroomwijk
Hippodroomwijk vzw Oostende

Hippodroomwijk vzw

‘Trots op het prachtige decor van de wijk’

De vereniging Hippodroomwijk vzw streeft naar het behoud van het unieke uitzicht van de Hippodroomwijk in Oostende door geen huizen te slopen en de eigenheid van de wijk te respecteren. Met het Belle-Epoquefeest confronteert Hippodroomwijk vzw de bewoners en bezoekers op een ludieke manier met het prachtige decor van de wijk, waar ze terecht trots op zijn.

De vzw Hippodroomwijk is ontstaan vanuit het comité dat in 2005 voor de eerste keer het Belle-Epoquefeest in de Hippodroomwijk bracht in samenwerking met de Cultuurdienst van het Stadsbestuur. Na de vele positieve reacties besloot het comité om dit feest jaarlijks te organiseren.

De doelstelling van de vereniging reikt verder dan het organiseren van het Belle-Epoquefeest. De vereniging heeft tot doel ‘het unieke historische karakter van de wijk te promoten en te vrijwaren’. De vzw wil dat de wijk haar unieke uitzicht blijft behouden. Bovendien probeert de vzw op een bescheiden manier documentatie te verzamelen in verband met de wijk om op termijn verschillende publicaties te verzorgen.

Lid worden?
  • Lidmaatschapsbijdrage: gratis
  • Steunend lid: schenking van een veelvoud van 5 euro

Hippodroomwijk vzw
Regis Benoit
Velodroomstraat 59 8400 Oostende

059 43 64 88
hippodroomwijk@telenet.be

Terug naar het overzicht
Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram