oostende de haan blankenberge
Horizon Educatief vzw Oostende

Horizon Educatief vzw

'Actieve erfgoededucatie in en rond Oostende'

Horizon Educatief laat mensen de veelzijdigheid van onze kust ontdekken en waarderen. De vzw werkt rond de pijlers: natuur/milieu en erfgoed. De activiteiten van de educatieve werking leggen linken met duurzaamheid en solidariteit in een zo breed mogelijke context. Creativiteit en ervaringsgericht werken staan centraal in het aanbod van begeleide ateliers, vorming en pakketten op maat. Horizon Educatief richt zich in eerste instantie tot het onderwijs, maar werkt ook op maat voor andere doelgroepen.

De speelse, creatieve en eenvoudige aanpak wordt waargemaakt door beroepskrachten en vrijwillige animatoren die gebeten zijn door de zee. Zij zijn de gidsen die kinderen, jongeren en volwassenen het bruisende leven langs de kust in een roes vol avontuur weten te brengen.

De pijler kusterfgoed spitst zich specifiek toe op het erfgoed in en rond Oostende: Fort Napoleon, Mercator, Walraversyde, Atlantikwall (WOI en WOII) op Raversyde, de aanwezigheid en invloed van het koningshuis in Oostende, zij vormen allen sites waar Horizon Educatief ervaringsgerichte en verdiepende sessies voor uitwerkte. Maar ook het maritieme erfgoed krijgt veel aandacht binnen Horizon Educatief: de zeevisserij vroeger en nu, het traditionele garnaalkruien, visnetten breien en knopen leggen, de Oostendse haven, de Oosteroever, de vuurtoren Lange Nelle maar evenzeer alle maritieme beroepen en de offshore windenergie-industrie komen aan bod.

Voor publieke evenementen als Erfgoeddag, Open Monumentendag, Oostende voor Anker of Bunkerdag organiseert Horizon Educatief activiteiten op maat.


Horizon Educatief vzw
www.horizon-educatief.be
info@horizoneducatief.be
059 32 21 83

Terug naar het overzicht
Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram