oostende de haan blankenberge
schepen havenbuurt
Gebuurtekring Haven en gebuurte Blankenberge

Gebuurtekring Haven en Gebuurte

‘Organisator van de folkloristische havenfeesten’

Sinds 1972 is de Gebuurtekring Haven en Gebuurte, bestaande uit alle handelaars uit de havenbuurt, de organisator van de folkloristische Havenfeesten die elk jaar plaatsvinden tijdens het Hemelvaartweekend in en rondom de Jachthaven van Blankenberge.

Diverse initiatieven werden door de Gebuurtekring genomen om de Havenfeesten te laten uitgroeien tot wat het nu is.  Een antiek-, rommel- en brocantemarkt vormen het parcours rond de haven. Diverse optredens tijdens deze vierdaagse brengen voor elk wat wils. Diverse ambulante muziekkorpsen brengen sfeer in de havenbuurt. Zo is er de vissersfanfare, de Neptunustrompetters, een Brasband en een accordeonspeler. Ook zijn er verschillende folkloregroepen, altijd gekleed in de typische kledij uit de periode van het einde van de negentiende eeuw, actief.

De Vissersstoet werd opgestart en groeide uit tot een van de drie stoeten die Blankenberge nu rijk is. De jaarlijkse bloemenhulde aan het monument van de overleden zeelieden is een moment van bezinning tijdens de feestelijkheden.

Onder impuls van Haven en Gebuurte groeiden de folkloristische Havenfeesten uit tot de vierdaagse die ze nu zijn. ‘s Avonds zijn er in de verschillende kroegen en restaurants optredens van jazz en folkbands en voor de jeugd staat een volledig programma op poten aan het podium in de Leopoldstraat.


Peter Sabbe
Franchommelaan 126
8370 Blankenberge

050 41 21 26
peter@agencecallier.be

Terug naar het overzicht
Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram