oostende de haan blankenberge

De ‘Zoet, zout en zand’-boekjes zijn er!

Deze zomer zet Kusterfgoed de eetcultuur op het strand in de kijker. In het kader van het project 'Zoet, zout en zand' brengen we nu ook een hapklaar boekje uit vol interessante weetjes, authentieke foto’s en mooie verhalen van strandverkopers en strandgangers.

Onder meer het Centrum Agrarische Geschiedenis, NAVIGO-Nationaal Visserijmuseum en dialectkenner Roland Desnerck werkten mee aan het boekje. We belichten het thema ‘eten op het strand’ vanuit verschillende hoeken. Zowel de ijs- en bouleventers komen aan bod, als de verhalen en herinneringen van lokale strandgangers en binnenlandse toeristen.

In het boekje staan bovendien heel wat tips en historische weetjes. Wist je bijvoorbeeld dat er al vóór de Eerste Wereldoorlog boules de Berlin verkocht werden op het strand van Blankenberge of dat heel wat ijsventers en boulesverkopers tijdens de wintermaanden in de bouw werkten?

Benieuwd?

Ga jouw gratis exemplaar van het boekje ‘Zoet, zout en zand’ ophalen in de bibliotheken of toeristische diensten van Middelkerke, Oostende, De Haan en Blankenberge of lees het boekje hier digitaal na.

Voorstelling aan de pers

Om de culinaire strandtradities op een ludieke manier door te geven aan een volgende generatie, organiseerde Kusterfgoed tijdens de persvoorstelling van het boekje ‘Zoet, zout en zand’ een workshop ‘hoe word ik een échte boulesverkoper’ op het strand van Blankenberge.

Onder begeleiding van een oud-boulesverkoper Hugo Duynslaeger leerden een twintigtal kindjes hun boules bereiden, mooi presenteren en verkopen. Geniet hier mee van enkele sfeerbeelden of bekijk de reportage die Focus-WTV maakte.

Meer informatie over het project ‘Zoet, zout en zand’ vind je op www.kusterfgoed.be/zoetzoutzand.

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram