oostende de haan blankenberge

Door problemen met onze website, kom je op de verkeerde pagina terecht. Klik op de balk hieronder om naar het programma van 2023 te gaan.

Ga naar het programma van Erfgoedcafé 2023
Hier vind je alle info over de workshops en rondleidingen die je kan volgen op het Erfgoedcafé:

Rondleiding in IBIS

Leerkrachten en directeur nemen je mee door de gangen en geschiedenis van hun school.  Wist je dat er een naai-atelier is die de mooie uniformen van de IBIS-leerlingen maakt?  Wist je dat de kinderen er ooit in hangmatten sliepen? Weet je waarom er zoveel belang gehecht wordt aan de uniformen?

Rondleiding Bredene-Sas

Het Sas van Bredene was ooit het kloppend hart van Bredene, met industrie en visverwerkende bedrijven.  Belangrijk op het grondgebied zijn het 17de eeuwse sluizencomplex en de school IBIS.  Maak kennis met de omgeving onder leiding van Bredense gidsen. 

Google voor je vereniging

Google beschikt over heel wat gratis mogelijkheden die heel nuttig kunnen zijn in je vereniging.  Een deskundige lesgever van Avansa Oostende-Westhoek geeft je graag meer uitleg.

Herinrichting Museum Ter Cuere Bredene

Heemkring Ter Cuere gaf een positieve wending aan de Coronastilte en nam de tijd om hun museum onder handen te nemen.  Met financiële ondersteuning van Kusterfgoed en deskundige begeleiding van Faro zorgden ze voor een nieuwe wind. Triene van Kusterfgoed en de leden van Ter Cuere vertellen je er meer over.

Wiewater en mollenpootjes

Vele gesprekken met landbouwers en vissers resulteerden dit jaar in de uitgave ’Wiewater en mollenpootjes – bijgeloof en volksgeloof in visserij en landbouw’ van de hand van Katrien Vervaele en met de steun van erfgoedcel Kusterfgoed.  Katrien neemt je graag op sleeptouw en vertelt je de markantste verhalen. 

Foto’s met je smartphone

Vandaag heb je geen gesofisticeerd fototoestel meer nodig om leuke foto’s te nemen.  Met onze smartphone geraken we al heel ver.  Een deskundige lesgever van Avansa Oostende-Westhoek geeft tips en uitleg.

Met de kapitein op zee – deze workshop duurt 1,5 u.

De kapitein neemt de kinderen op sleeptouw. Ze vervullen een aantal opdrachten om de kapitein te helpen. Boodschappen overbrengen met seinvlaggen, morse ontcijferen, netten breien,… Het wordt een leuk avontuur waar verschillende zaken uit het maritieme erfgoed aan bod komen. De workshop is gericht op kinderen van 8 tot 12 jaar. 

Scholen betrekken bij je erfgoed

Het thema van erfgoeddag 2022 is ‘Erfgoed maakt school’.  Scholenerfgoed, samenwerken met scholen, … er zijn veel invalshoeken om dit thema op een originele manier uit te werken.  

Werken met Canva

Canva is een eenvoudig online ontwerpprogramma met tal van mogelijkheden.  Een frisse affiche ontwerpen? Een leuke uitnodiging maken?  Of een instagramverhaal in elkaar steken?  Een deskundige lesgever van Avansa Oostende-Westhoek zal ervoor zorgen dat je de smaak te pakken krijgt!

Brainstormsessie zomerthema strandcabines

In de volgende zomers (‘22 en ‘23) willen we ‘strandcabines’ centraal zetten.  Heb jij leuke ideeën?  Wil je samen met ons nadenken?  In een begeleide en interactieve sessie verzamelen we ideeën voor dit nieuwe zomerproject.

Zuid-Amerikaanse dans

Latinacion, de Latijns-Amerikaanse vereniging van Oostende, introduceert je in de Colombiaanse salsa en bachata uit de Dominikaanse republiek, twee traditionele dansen.  Voor deze workshop is het noodzakelijk apart sportschoeisel mee te brengen om de sportvloer niet te beschadigen.

TERUG

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram