oostende de haan blankenberge

Vorming: bereid je documentaire collectie voor op de toekomst

Hoe kan je documentaire collectie mee evolueren in een snel veranderend landschap? Ontdek het dankzij de inspiratiesessie van Histories op 18 maart in Oostende.

Als erfgoedvereniging verzamel je documenten die je vervolgens verwerkt in een inventaris. Je zorgt dat mensen via die documenten de geschiedenis van je omgeving en regio beter leren kennen. Maar is de manier waarop je te werk gaat nog wat je erfgoedvereniging in de toekomst nodig heeft om te slagen in jullie doelstelling(en)? Verzamelen jullie wel datgene waardoor jouw vereniging een meerwaarde biedt? Een antwoord op die vragen verzin je niet zomaar.

Tijdens deze vorming schetsen we evoluties, leren we van interessante voorbeelden en doen we inspiratie op voor de toekomst van de eigen collectie. Misschien ben je nog niet begonnen met het documenteren?  Dan is het ook van belang om zelf te bepalen waar je de toekomst van de collectie van je vereniging ziet.

Deze vorming richt zich aan iedere erfgoedvrijwilliger die een collectie heeft, wil beginnen aan een collectie of wil weten wat de documentaire collectie van zijn/haar erfgoedvrijwilligersorganisatie kan zijn. Meer informatie over deze vorming vind je terug op de website van Histories.

PRAKTISCH

  • Datum en uur: maandag 18 maart (19.00 – 21.00 uur)
  • Locatie: InnovOcean Campus – Jacobsenstraat 1, 8400 Oostende
  • Organisator: Histories i.s.m. Erfgoedcel Kusterfgoed
  • Lesgever: Hendrik Vandeginste (Histories)
  • Prijs: 5 euro voor erfgoedvrijwilligers, zij die de cursus in hun vrijetijd volgen, studenten en leerkrachten. Andere deelnemers betalen 15 euro. Ben je als erfgoedvrijwilliger actief in het werkingsgebied van onze erfgoedcel (Middelkerke, Oostende, Bredene, De Haan en Blankenberge). Dan betalen wij jouw inschrijvingsgeld na afloop terug op voorwaarde dat je de sessie effectief bijwoonde. Tijdens de inspiratiesessie kan je hiervoor terecht bij een medewerker van de erfgoedcel. Houd zeker je rekeningsnummer bij de hand.
  • Inschrijving: inschrijven is verplicht via de website van Histories
Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram