oostende de haan blankenberge
Erfgoed, mediawijs?! Ondersteuning

Erfgoed, mediawijs?!

Kusterfgoed ondersteunt samen met erfgoed zuidwest erfgoedverenigingen bij hun digitale werking.

Tijdens dit project willen we samen met erfgoedcel zuidwest de mediawijsheid van de erfgoedverenigingen in onze regio in kaart brengen. Is er nood aan nieuwe vormingen of toestellen in de uitleendienst? Kunnen we samenwerken om bijvoorbeeld tijdschriften te digitaliseren? Of kan een handleiding of begeleiding de erfgoedverenigingen op weg helpen?  Via een bevraging brachten we de digitale werking van de erfgoedverenigingen in kaart.

De bevraging vormt de basis vormen voor ons ondersteuningsbeleid voor de volgende jaren. In een tweede fase willen we dus stappen zetten richting een (verdergaande) mediawijsheid bij deze verenigingen; dit door middel van vorming, toolboxen en concrete begeleidingen.

Maandelijks kan je op deze website en via de nieuwsbrief mediawijze tips ontdekken en vanaf februari 2021 ontvangen we je graag op onze mediawijze workshops. Interesse of specifieke vragen waarop je een antwoord zoekt? Laat iets weten via info@kusterfgoed.be.

Vaak gaat het immers niet enkel om het aanreiken van mogelijke toepassingen, maar eerder om een mentaliteitsswitch. Met het project willen de erfgoedcellen een groter draagvlak onder de vrijwilligers creëren, een duidelijke visie voor de eigen werking ontwikkelen en dit duurzaam inschrijven in het volgend beleidsplan.

 


IN HET KORT

Doel: Mediawijsheid
Projectcoördinator: erfgoedcel Kusterfgoed
Projectpartners: erfgoed zuidwest, Faro, Mediawijs
Periode: oktober 2019  – …
Meer info? info@kusterfgoed.be

Terug
Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram