oostende de haan blankenberge

Plooi je eigen strandcabine!

Wist je dat strandcabines vroeger op wielen rolden over onze stranden? De ‘strangecabine’ was eigenlijk een badkar! En deze zomer ontwerp jij je badkar helemaal zelf. Maak en versier een originele kar, net zoals je hem het liefst op het strand zou zien.

Wat moet je daarvoor doen?

  1. Haal deze zomer een vouwexemplaar van de cabine in de bib of toeristische dienst van Middelkerke, Oostende, Bredene, De Haan of Blankenberge, of ga naar één van de workshops in een bib in jouw buurt. (Druk hier ook je eigen exemplaar af, maar hou er rekening mee dat je kar dan veel kleiner zal zijn)
    Tip: gebruik een goede alleslijm om jouw badkar in elkaar te knutselen!
  2. Na het maken van je badkar stellen we ze tentoon in de bibliotheek in een mini-expo. Breng jouw badkar ten laatste op 31 augustus naar de bibliotheek. Vergeet zeker niet je naam en mailadres op de onderkant van je kar te schrijven.
  3. Op 15 september kiest elke bibliotheek er de tien leukste, opvallendste en meest originele uit. De winnaars krijgen een leuke prijs. En natuurlijk kunnen alle makers hun badkar dan mee naar huis nemen.

Knutsel je graag samen met anderen?

Kom dan naar één van de workshops ‘Plooi je eigen strandcabine’ op deze data en locaties:

Erfgoedcel Kusterfgoed zet zich met het project ‘Zicht op zee – de strandcabine’ in voor het behoud van kusterfgoed in de regio Middenkust.  Een publicatie was hun eerste worp rond dit thema, maar nu is er ook de projectpagina mét verhalen van baigneurs en cabinegebruikers: www.kusterfgoed.be/zicht-op-zee.  

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram