oostende de haan blankenberge

Plooi je eigen strandcabine!

 

Wist je dat strandcabines vroeger op wielen rolden over onze stranden? De ‘strangecabine’ was eigenlijk een badkar! Deze zomer ontwierpen vele leerlingen een eigen kar, zoals ze hem zelf het liefst op het strand zou zien.

Wat hebben ze hiervoor gedaan?

  1. Deze zomer kon je een een vouwexemplaar van de cabine in de bib of toeristische dienst van Middelkerke, Oostende, Bredene, De Haan of Blankenberge halen of één van de workshops volgen.
  2. Na het maken van je badkarren stelden we ze tentoon in de bibliotheek in een mini-expo.
  3. Op 15 september 2023 koos elke bibliotheek er de tien leukste, opvallendste en meest originele uit. De winnaars kregen een leuke prijs. En natuurlijk kunnen alle makers hun
  4.  badkar dan mee naar huis nemen. Hieronder kun je enkele pareltjes bewonderen.

Wil je nog een badkar knutselen?

Heb je geen vouwexemplaar kunnen afhalen? Geen nood! Druk hier ook je eigen exemplaar af, maar hou er rekening mee dat je kar dan veel kleiner zal zijn.
Tip: gebruik een goede alleslijm om jouw badkar in elkaar te knutselen!

Erfgoedcel Kusterfgoed zet zich met het project ‘Zicht op zee – de strandcabine’ in voor het behoud van kusterfgoed in de regio Middenkust.  Een publicatie was hun eerste worp rond dit thema, maar nu is er ook de projectpagina mét verhalen van baigneurs en cabinegebruikers: www.kusterfgoed.be/zicht-op-zee.  

 

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram