oostende de haan blankenberge
Werkplaats Immaterieel Erfgoed Dienstverlener immaterieel erfgoed

Werkplaats Immaterieel Erfgoed

Als landelijke dienstverlener voor cultureel erfgoed zet Werkplaats immaterieel erfgoed zich in voor een erfgoedpraktijk die mensen zin geeft in erfgoed.

Het begeleidt organisatoren van cultureel-erfgoedactiviteiten in heel Vlaanderen bij het vinden van originele insteken en reikt methodieken en tools aan om het publiek actiever te betrekken, bijvoorbeeld via vragenuurtjes, coaching of denktanks.

Via inschakeling in internationale netwerken wil Werkplaats Immaterieel Erfgoed de pioniersrol van Vlaanderen op het vlak van immaterieel cultureel erfgoed vertalen en uitdragen in het buitenland en tevens relevante inzichten, ervaringen, organisaties en ontwikkelingen detecteren en laten doorstromen naar de cultureel-erfgoedgemeenschap in Vlaanderen.

De beleidslijnen van Wie (Werkplaats Immaterieel Erfgoed) zijn als volgt:

  • Met oog op het verbreden en verbeelden van immaterieel erfgoed: de zichtbaarheid, beeldvorming en het bewustzijn van immaterieel erfgoed maatschappelijk verbreden en diverser (laten) invullen.
  • Omtrent het doen en doorgeven van immaterieel erfgoed: het in de kijker zetten, documenteren, actief doorgeven, actualiseren, … kortom: het borgen van kleine en grote praktijken en dat versterken bij immaterieel-erfgoedgemeenschappen en in de brede cultureel-erfgoedsector.
  • Met oog op experimenteren en vernieuwen van immaterieel-erfgoedwerking: pilootprojecten immaterieel-erfgoedwerking stimuleren, kennisontwikkeling aanwakkeren en delen, en internationaal gangmaker zijn.
  • Om een duurzame & gedeelde organisatie uit te bouwen: onze hele werking realiseren en beheren met engagement voor samenwerken in diversiteit en duurzaam samenleven.

De werking van Werkplaats Immaterieel Erfgoed is gefocust op het immaterieel cultureel erfgoed in Vlaanderen. De vzw trekt het netwerk rond immaterieel cultureel erfgoed in het veld en de moderatie van het platform http://www.immaterieelerfgoed.be.


Studio City Gate
Grondelstraat / Rue des Goujons 152
1070 Anderlecht

0473 38 19 07
info@werkplaatsimmaterieelerfgoed.be
https://werkplaatsimmaterieelerfgoed.be/

Terug
Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram