oostende de haan blankenberge
Meemoo Vlaams instituut voor het archief

meemoo

Meemoo steunt organisaties in cultuur, media en overheid in alles wat met hun digitale archief te maken heeft.

In 2019 smolten VIAA (het Vlaams instituut voor archivering), PACKED (het expertisescentrum digitaal cultureel erfgoed) en LUKAS (verzamelt en verzorgt beeldmateriaal van Vlaamse Kunst en erfgoed) samen en gingen in 2020 verder onder de nieuwe naam meemoo.

Samen met organisaties in cultuur, media en overheid zet meemoo de schouders onder de zorg voor en het gebruik van hun (digitaal) archief. Zo brengt meemoo het verleden tot leven en maakt het klaar voor morgen, stelt het digitaal veilig en maakt het toegankelijk en bruikbaar.

Concreet digitaliseert en archiveert meemoo Vlaams (audiovisueel) materiaal voor meer dan 150 organisaties. Op hetarchief.be doorzoek je beschrijvingen van meer dan 1 miljoen audiovisuele items van deze partners en op lukasweb.be download je foto’s van kunstwerken uit Vlaams collecties in hoge kwaliteit. 67.000 leerkrachten en leerkrachten in opleiding kunnen terecht op Het Archief voor Onderwijs, waar ze audio- en videomateriaal vinden om te gebruiken in de klas. Meemoo ondersteunt ook organisaties en kunstenaars met raad en daad, bijvoorbeeld via kennisplatformen zoals CEST en TRACKS, door samen te werken in projecten en door meer dan 200 praktijkvragen per jaar te beantwoorden.

De nieuwe meemoo-website vind u hier.

 


Kleindokkaai 9a
9000 Gent

+32 9 298 05 01
info@meemoo.be

Terug
Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram