oostende de haan blankenberge

Nieuw kinderboek over Piet en Sint

Voor iedereen die 6 december belangrijk vindt, is er nu het kinderboek 'Piet en Sint en het slimme kind'. Met erfgoed en diversiteit als insteken brengen Gerda Dendooven, uitgeverij Querido, het Minderhedenforum en LECA een actuele invulling van het Sinterklaasverhaal uit.

Met het boek Piet en Sint en het slimme kind leveren Gerda Dendooven en uitgeverij Querido in samenwerking met Leca en het Minderhedenforum een constructieve bijdrage aan het debat over de beeldvorming rond ‘Zwarte Piet’. Samen presenteren ze een concrete visie, in de vorm van een kinderboek, dat representatief is voor de samenleving vandaag en rekening houdt met de gevoeligheden rond identiteit.

Representatie en herkenning in de culturele en literaire productie van de samenleving is belangrijk. Vandaag zijn er echter heel wat kinderen in Vlaanderen die nog steeds op hun honger blijven zitten wanneer het gaat over (h)erkenning in kinder-en jeugdboeken. Zo sprak de boekensector tijdens de conferentie Elk verhaal telt – samen voor een inclusieve boekensector (17 september 2018) het engagement uit om werk te maken van een inclusiever letterenveld, met veel meer ruimte voor diversiteit.

Met Piet en Sint en het slimme kind is alvast het startschot gegeven voor één van de vele mogelijke vormen die het Sinterklaasverhaal kan aannemen. Het is een actualisering die meer dan ooit een meerwaarde is, zodat het vieren van Sinterklaas inclusiviteit uitdraagt en een feest voor alle kinderen is.

Praktisch

Titel en auteur | Piet en Sint en het slimme kind –  Gerda Dendooven
ISBN | 9789021414911
Kostprijs | €13,99
Meer info | Karen Hoorelbeke (karen@lmbooks.be, 0477 68 37 14)

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram