oostende de haan blankenberge

Lezing – Bibliografie van de Geschiedenis van de Middenkust

Wil je meer weten over de totstandkoming van de Bibliografie van de Geschiedenis van de Middenkust en hoe je met behulp van het zoekportaal Bronnen van de kust zoekt? Kom dan op donderdag 18 april naar een gratis lezing in bibliotheek Canticleer in De Haan.

Onder leiding van em. prof. dr. Luc François en in samenwerking met de bibliotheek van het VLIZ werkt Erfgoedcel Kusterfgoed sinds 2019 aan de samenstelling van een Bibliografie van de Geschiedenis van de Middenkust. De bibliografie is een vervolg op de Bibliografie van de Geschiedenis van Oostende die De Plate i.s.m. em. prof. dr. Luc François en de Stad Oostende al enkele jaren samenstelt en uitgeeft. De Bibliografie van de Middenkust omvat alle werken die over de geschiedenis van de gemeenten Middelkerke, Oostende, Bredene, De Haan en Blankenberge gaan.

Tijdens deze lezing kom je meer te weten over de totstandkoming en het doel van de bibliografie, aangevuld met uitleg over de vrijwilligerswerking achter de schermen en een demo van het online zoekportaal ‘Bronnen van de kust’.

Praktisch

  • Datum en uur: donderdag 18 april van 19.30 tot 21.00 uur
  • Locatie: Bibliotheek Canticleer – Grotestraat 10, 8420 De Haan
  • Prijs: Gratis
  • Inschrijven: Inschrijven vooraf is verplicht via bibliotheek@dehaan.be

In samenwerking met:

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram