oostende de haan blankenberge

Zin om een activiteit tijdens Erfgoeddag te organiseren?

In 2020 focust Erfgoeddag op de Nacht. Het thema biedt heel wat mogelijkheiden om op zaterdag 25 of zondag 26 april bezoekers te verrassen.

Op Erfgoeddag zetten we in Vlaanderen ons roerend (zoals eeuwenoude voorwerpen en kostbare archiefstukken) en immaterieel erfgoed (verhalen, liedjes of ambachtelijke technieken) in al zijn verscheidenheid in de kijker. Op zaterdagavond 25 april en zondag 26 april 2020 staat Erfgoeddag in het teken van ‘De Nacht’. Want de nacht betovert en staat synoniem voor verbeelding. Hoe gebeurden nachtelijke activiteiten vroeger? Wat met alles wat het daglicht niet mag zien? En hoe schadelijk is licht binnen de conservatie van ons cultureel erfgoed?

Interesse om zelf een activiteit te organiseren op Erfgoeddag of op Erfgoednacht? Stad Oostende en Erfgoedcel Kusterfgoed nodigen je op donderdag 3 oktober van harte uit voor een inspirerend informatiemoment. Je verneemt er wat het thema ‘De Nacht’ kan inhouden en hoe je concreet aan de slag kan met het thema. Tot slot lichten we ook enkele praktische zaken, zoals de projectsubsidies van Kusterfgoed, toe.

Praktisch

Waar | Stadhuis Oostende, Chambonzaal (tweede verdieping)
Wanneer | donderdag 3 oktober van 19.00-20.00 uur
Meer info | neem contact op met Kusterfgoed via info@kusterfgoed.be of met de cultuurdienst via triene.vandenbussche@oostende.be Of neem een kijkje op onze projectpagina

Schrijf je hier in voor de infosessie

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram