oostende de haan blankenberge

Expo ‘Belle Epoque Schatten: als muziek in de oren’ in Belle Epoque centrum

Ook dit seizoen zet het Belle Epoque Centrum weer echte belle-époqueschatten in de kijker. Van 13 mei tot en met 5 november kan je er de nieuwe tijdelijke tentoonstelling bewonderen rond het thema muziek.

Vandaag de dag moet je nog maar de televisie aansteken, de knop van de radio omdraaien of zelfs maar een winkel binnenstappen en je wordt al overstelpt met muziek. In de belle époque was dit niet het geval. Wie van muziek hield, moest een bezoekje brengen aan de opera, de schouwburg of aan een van de prachtige locaties waar er bals werden gehouden. Wie zich dit niet kon veroorloven, kon naar de jaarlijkse kermis, de volksbals en volksfeesten gaan of kon gewoon zelf musiceren. Kortom, muziek was een bewuste keuze en er werd dan ook optimaal van genoten!

Wil je meer weten over deze boeiende muziekgeschiedenis? Breng dan zeker een bezoekje aan de tijdelijke tentoonstelling ‘Belle Epoque Schatten: als muziek in de oren’ die vanaf zaterdag 13 mei in het Belle Epoque Centrum loopt.

Praktisch

Wanneer | zaterdag 13 mei tot 5 november (openingsuren Belle Epoque Centrum)
Waar | Belle Epoque Centrum (Elisabethstraat 24, Blankenberge)
Kostprijs | toegangsprijs Belle Epoque Centrum

Deze tentoonstelling kwam tot stand met de medewerking van het Mimbrussels, Peter Benoitmuseum Stad Harelbeke, Retrospective Vintage Mode Museum , Harmonium Art Museum en tal van privépartners.

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram