oostende de haan blankenberge
Belle Epoque Centrum Blankenberge

Belle Epoque Centrum

‘Ontdek de Art Nouveau in Blankenberge’

Blankenberge kende in de periode van 1870-1914 een grote bloei. De Europese burgerij kwam naar Blankenberge om te genieten van de gezonde zeelucht en het helende badwater. Blankenberge tijdens de belle époque-periode was het decor voor prachtige kustvilla’s en grote hotels. Het was de periode waarin het Casino Kursaal werd gebouwd, de Pier en nog heel wat andere pareltjes. Nergens meer dan in het Belle Epoque Centrum komt deze rijke periode opnieuw tot leven.

Drie belle-époquevilla’s uit 1894 werden gerestaureerd en verbouwd tot het Belle Epoque Centrum. De interactieve tentoonstelling toont affiches, foto’s, postkaarten, kledingstukken,…en laat je ontdekken wat de invloed van de art nouveau betekende in Blankenberge.

Op het dakterras van het Belle Epoque Centrum kan je genieten van het uitzicht over Blankenberge. De mozaïek bank werd gemaakt uit honderden tegeltjes afkomstig van verschillende belle-époquehuizen. Op dit terras vind je ook prachtige authentieke glasramen.

Zin in een bezoekje?

Je kan het Belle Epoque Centrum individueel bezoeken of met een gids, al dan niet in combinatie met een wandeling doorheen het centrum van Blankenberge. Het Centrum is volledig rolstoeltoegankelijk. Er is een lift. De tentoonstelling situeert zich op hoogte van rolstoelgebruikers.

Het Belle Epoque Centrum beschikt bovendien over een gratis educatief pakket voor het basis –en secundair onderwijs, conform de leerplannen. Het pakket vormt de ideale voorbereiding op een bezoek met de klas. Download het pakket hier.

Praktisch

Plan je bezoek aan het Belle Epoque Centrum en check de tarieven en openingstijden.


 

logoBelle Epoque Centrum
Elisabethstraat 24
8370 Blankenberge

050 636 640
belle.epoque@blankenberge.be
www.belleepoquecentrum.be

Terug naar het overzicht
Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram