oostende de haan blankenberge
Collectie muziekinstrumenten Blankenberge

Collectie muziekinstrumenten

Muzikant en verzamelaar Philip Fourier bezit een interessante collectie muziekinstrumenten. In zijn collectie zijn zowel volkse instrumenten met een rustieke uitstraling als de verfijnde instrumenten te vinden. De evolutie van instrumenten die de evolutie van de muziek volgen boeit hem. Dit is eigenlijk een kip-en-ei-verhaal.

Philip vertelt: “De kunde en precisie die in instrumentenbouw zit bewonder ik, de mooie materialen en de vormgeving zijn een lust voor het oog. Mijn focus ligt op traditionele muziekinstrumenten, oude muziek en de herleving ervan. Ik heb verschillende 18e-eeuwse en 19e-eeuwse instrumenten in de collectie, sommige bespeelbaar, andere niet meer of te fragiel.”

Traditionele muziekinstrumenten moeten levendig gehouden worden, anders verliezen we een deel van onze cultuur. Ze zijn meer dan erfgoed en moeten behouden worden in een huidige muzikale context. Traditie betekent evolutie zodat deze voor telkens een nieuwe generatie relevant blijft.

De leerlingen van de Folkafdeling van de Stedelijke academie van Blankenberge geven geregeld voorstellingen met traditionele instrumenten. Ze dossen zich hiervoor uit in maritieme sfeer.

Meer info? Neem contact op met Philip Fourier.

Terug naar het overzicht
erfgoedspelers
Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram