oostende de haan blankenberge

Workshop: bewaren van textiel (14/03)

In diverse erfgoedcollecties komt textiel voor. Denk maar aan de vele kazuifels in een kerk, een vaandel van een vereniging of een verzameling kantwerkjes. Het is waardevol erfgoed dat je wil bewaren voor de toekomst. Maar hoe pak je dit aan? Met welke boosdoeners moet je rekening houden en welk materiaal heb je nodig?

Op donderdag 14 maart leert textielrestaurator Shirin Van Eenooghe je tijdens een praktische workshop hoe je jouw textielcollectie op een goede manier bewaart. Je komt te weten hoe je je collectie best kan manipuleren, onderhouden en verpakken. Daarna neemt Ann Dehaemers van de dienst Erfgoed-Toerisme in De Haan je mee naar de prachtige belle-époque kledijcollectie van De Haan die sinds vorig jaar door vrijwilligers wordt geregistreerd en verpakt. Tijdens de workshop wordt ook het verpakkings- en begeleidingsaanbod voorgesteld waar je als vereniging, museum of kerkfabriek uit de Kusterfgoed-regio gratis beroep op kan doen.

Praktisch

Voor wie | verenigingen, kerkfabrieken, musea en privépersonen uit de Kusterfgoed-regio met een textielcollectie of die geïnteresseerd zijn in het bewaren van textiel (max. 20 deelnemers)
Wanneer | Donderdag 14 maart van 13.30-16.30 uur
Waar | Cultuurcentrum d’Annexe in de podiumzaal, Leopoldlaan 24, 8420 De Haan (achter het gemeentehuis)
Inschrijven | verplicht vóór 10 maart via info@kusterfgoed.be of via 059 27 07 70
Kostprijs | gratis