oostende de haan blankenberge

Tweede ontmoeting voor kerststalliefhebbers

Steeds minder mensen plaatsen een kerststal en kennen de verhalen errond. Daarom wil de Federatie van Vlaamse Kerststallenvrienden met de steun van zoveel mogelijk liefhebbers de traditie laten erkennen als immaterieel erfgoed. Op 29 oktober 2016 vindt daarom een grote ontmoetingsdag plaats in Turnhout.

De kerststal is een belangrijk deel van ons erfgoed, meent Jan Holvoet, erfgoedspecialist van de Federatie van Vlaamse Kerststallenvrienden. Buitenkerststallen bestaan al heel lang en stalletjes in de huiskamer zijn toch al zo’n honderd jaar oud. Maar wat vooral belangrijk is: kerststallen brengen mensen samen.

Om de kerststal te kunnen laten erkennen heeft de Federatie heel veel steunbetuigingen nodig. Ze moeten kunnen bewijzen dat de bevolking achter de erkenning staat. Daarom organiseert de vereniging ook dit jaar een ontmoetingsdag in Turnhout, een stad waar het stukje erfgoed nog erg leeft. De ontmoetingsdag heeft plaats op zaterdag 29 oktober in Turnhout. Op die dag wordt uitleg gegeven over de traditie en over de aanvraagprocedure. De Federatie kan daarbij rekenen op de steun van Erfgoedcel Noorderkempen, LECA en de Stad Turnhout. Het volledige programma vind je hier.

Praktisch

Wanneer? zaterdag 29 oktober om 14 uur
Waar? School het Heilig Graf, Patersstraat 26, Turnhout
Inschrijven? Inschrijven kan tot 15 oktober via fvkerststallenvrienden@telenet.be
Kostprijs? Voormiddagprogramma: €10, namiddagprogramma: gratis