oostende de haan blankenberge

Stuur eens een postkaart met een kerststal of kribbe erop!

De Federatie van Vlaamse Kerststallenvrienden wil met een ludieke postkaartactie steunbetuigingen verzamelen voor de erkenning van de kerststal als immaterieel erfgoed.

Heel wat mensen hebben er op zolder nog wel één staan: een kerststal. Maar of ze die in de kerstperiode ook effectief onder de boom zetten, is niet zeker. De verhalen rond de kerststal en de betekenis ervan zijn steeds minder gekend bij de jongere generatie. De Federatie van Vlaamse Kerststallenvrienden vreest dat hierdoor de traditie mee zal verdwijnen. Daarom wil de Federatie, samen met de expertisecentra LECA en het CRKC, het opzetten van kerststallen laten erkennen als immaterieel erfgoed.

De Kerststallenvrienden organiseerden al twee bijeenkomsten voor kerststalliefhebbers in Antwerpen en Turnhout. De  aanwezigen bevestigden dat er inderdaad actie moet worden ondernomen. Om de traditie te kunnen laten erkennen, moet de Federatie aantonen dat heel wat mensen achter de erkenning staan. Op dit ogenblik werden al enkele honderden steunbetuigingen verzameld, maar de Federatie streeft naar enkele duizenden.

Ook u kan helpen!

Verstuur deze kerst een wenskaart met de afbeelding van een kerststal of kribbe en vermeld naast uw kerstwensen ook dat u de kerststal als immaterieel erfgoed erkend wil zien.

Maak na de kerstperiode een scan of foto van uw wenstkaart en stuur die naar fvkerststallenvrienden@telenet.be of verstuur de kaart per post naar Federatie van Vlaamse Kerststallenvrienden (Grasdries 2, 2930 Brasschaat).

Je kan ook steeds je steun betuigen door “Leve de Kerststal” op de facebookpagina van de Federatie van Vlaamse Kerststallenvrienden te plaatsen of door een steunbetuiging aan te vragen via fvkerststallenvrienden@telenet.be.