oostende de haan blankenberge

De Sint en de Kerstman bezoeken onze Kustgemeenten

Sinterklaas en de Kerstman zijn in ons land een goed verankerde traditie en dus zijn ze belangrijk immaterieel erfgoed. Met deze feestdagen in het vooruitzicht zetten wij graag eens de activiteiten van onze gemeenten op een rijtje.

Zie ginds komt de stoomboot…
Sinterklaas is vooral in Nederland en België een populaire traditie. We kennen de Sint als de eerbiedwaardige bejaarde kindervriend, die elk jaar opnieuw in de periode voor 6 december uit Spanje naar Vlaanderen komt. Tijdens zijn verblijf brengt hij geschenken naar de kinderen die het hele jaar braaf geweest zijn. Volgens de overlevering zou Sinterklaas de heilig verklaarde bisschop Nicolaas van Myra zijn. Het beeld dat we vandaag van de Sint hebben, is dan ook gebaseerd op de verering en de iconografie van deze heilige Nicolaas in het Westen. (Bron: LECA).

Hieronder vind je een overzicht van de activiteiten rond Sinterklaas in de gemeenten Middelkerke, Oostende, De Haan en Blankenberge.

Snuif de kerstsfeer op!
Kerst is een christelijk feest dat de geboorte van Jezus Christus herdenkt. Dat gebeurt zowel op Kerstavond (24 december) als op Kerstdag (25 december). Uit bronnen blijkt dat Kerstmis al sinds de vierde eeuw gevierd wordt. Tegenwoordig wordt kerst niet langer uitsluitend als een religieus feest gevierd. Vooral het samenzijn met de familie primeert voor velen. (Bron: LECA)

Hieronder staan alle kerstactiviteiten uit de gemeenten Middelkerke, Oostende, De Haan en Blankenberge gebundeld.

 

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram