oostende de haan blankenberge

Schrijf je in voor de eerste grote Kusterfgoedquiz

Erfgoedcel Kusterfgoed lanceert de (eerste) Grote kusterfgoedquiz op zaterdag 5 juni om 19u. Kusterfgoed wil via de quiz erfgoedorganisaties en -geïnteresseerden een leuke, ontspannende activiteit aanbieden.

Je kan je inschrijven voor de Kusterfgoedquiz tot en met 3 juni. Wees er snel bij want de plaatsen zijn beperkt! Je kan inschrijven met je bubbel (tot 4 personen). De quiz gaat online door, dus krijg je enkele dagen op voorhand link om deel te nemen. Kusterfgoed organiseert ook een testmoment met telefonische bijstand voor wie dat wil. Zo kan iedereen vlot deelnemen.

“Veel cultureel erfgoed  van de kust gaat niet alleen schuil in de kuststeden maar ook in het landschap, in de duinen, soms letterlijk onder het zand. Het zijn de natuurkrachten en de mensen die de cultuurhistorie en dit erfgoed tot stand brachten. Daarbij zijn de bescherming tegen de zee en allerlei vormen van gebruik zoals visserij, landbouw waterwinning en recreatie bepalend geweest. In de huidige coronatijd is deze quiz een uitgelezen middel om op een speelse manier  ons  kusterfgoed tot in de huiskamer te brengen” aldus voorzitter Bart Plasschaert.

We planden een tijd geleden op 5 juni ons jaarlijks netwerkmoment. Helaas moeten we dit op nieuw uitstellen. We missen jullie en daarom wilden we toch iets organiseren. We nodige jullie dus van hart uit op de eerste Kusterfgoedquiz op 5 juni. In de Kusterfgoedquiz komen heel wat erfgoedvragen aan bod, maar je hoeft geen specialist te zijn om deel te nemen.  Een quiz voor iedereen dus.

Schrijf je hier in voor de quiz

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram