oostende de haan blankenberge

Pik deze zomer een leuke expo mee!

Er valt deze zomer heel wat erfgoed te ontdekken in onze gemeenten. We kozen enkele expo's voor je uit.

Expo ‘Vernieling en wederopbouw. Oostende 1944-1958’

De expo ‘Vernieling en wederopbouw. Oostende 1944-1958’ vertelt het verhaal over de vernieling van Oostende tijdens W.O.II en de wederopbouw in de periode tussen 1944 en 1958. Oostende is met deze expo de eerste stad in België die een dergelijke expositie brengt rond het thema wederopbouw.

Wanneer | dagelijks tot 29 september van 14.00 tot 18.00 uur, op zondag van 10.00 tot 12.00 uur en van 14.00 tot 18.00 uur
Waar | Venetiaanse Gaanderijen (Hoek Zeedijk / Parijsstraat, Oostende)
Meer info | In het kader van deze expo worden heel wat extra activiteiten georganiseerd. Meer info over de expo, de extra activiteiten en flyer vind je hier.

Belle Epoque Schatten: ‘De film, hoe het allemaal begon…’

In het Belle Epoque Centrum ontdek je de komende maanden alles over de geboorte van de film, de eerste producenten en experimenten. Naar de film gaan is vandaag vanzelfsprekend. We genieten van spectaculaire beelden en bijhorende muziek. Ooit was het anders. Bij het vertonen van de eerste film renden mensen gillend de zaal uit, het leek zo levensecht. Het begon allemaal eind 19de eeuw met een experiment en groeide uit tot een heuse industrie.

Wanneer | dinsdag t.e.m. zondag van 14.00 tot 17.00 uur
Waar | Belle Epoque Centrum (Elisabethstraat 24, Blankenberge)
Meer info | De expo is inbegrepen in de toegangsprijs. Meer info over de expo vind je hier.

Ontdek Oostendse vissersvaartuigen in het Stadsmuseum

De ontplooiing van de scheepvaart was van groot belang voor onze gewesten. De tentoonstelling die werd samengesteld door de Oostendse Heem- en Geschiedkundige Kring De Plate toont een selectie uit de collectie van de heemkring en omvat scheepsplannen, foto’s, maquettes, schilderijen en scheepsuitrustingen. De tentoonstelling is samen met de permanente opstelling van het Stadsmuseum elke eerste zondag van de maand gratis toegankelijk voor inwoners van Oostende.

Wanneer | dagelijks tot 22 september van 10.00 tot 12.30 uur en 14.00 tot 18.00 uur (gesloten op dinsdag)
Waar | Stadsmuseum Oostende (Langestraat 69, Oostende)
Meer info | klik hier