Dichter Staf de Wilde bracht met de subsidies van Erfgoedcel Kusterfgoed de dichtbundel ‘Haanse gedichten’ uit en organiseerde rond dit boek enkele interessante publieksactiviteiten.

‘Haanse gedichten’ is de achttiende dichtbundel van de Wilde en werpt een blik op het dorp De Haan, zijn kunstenaars, dorpsbewoners en het bos. De dichtbundel bestaat uit vier cycli en aan drie cycli werd een cultureel-erfgoedactiviteit gekoppeld.

De zee

Over zijn zeegedichten hield Staf in Zeilclub Windhaan een lezing.

Dorp en dorpsgenoten

In de bibliotheek kon de tentoonstelling ‘Eenzaamheid is van glas’ bezichtigd worden met foto’s van Michel Everaert en bijhorende gedichten van Staf de Wildes hand.

De auteur ging langs in het zesde leerjaar van de Einsteinschool in De Haan. De kinderen maakten tijdens deze educatieve namiddag over legendarische Haanse dorpsfiguren kennis met de dichtkunst én met hun lokale geschiedenis. In samenwerking met de heemkundige kring Tussen Noordee en Noordzee leerden ze namelijk iets bij over enkele dorpsfiguren die in de gedichten aan bod komen. Daarna trokken de leerlingen samen met de dichter de natuur in om zelf een gedicht uit te werken via de techniek van de dichter.

De kunstenaars

In het Hotel Astoria in De Haan werd  de dichtbundel aan het publiek voorgesteld. In het hotel was bovendien een tentoonstelling te zien met het werk van de (lokale) kunstenaars die in de bundel aan bod komen.