oostende de haan blankenberge

Inventarisatie Sint-Antoniuskerk Blankenberge ter plaatse afgerond

Eind juni voltooiden we samen met vrijwilligers Jan, Hervé, Marc, Geert, Inga en onze stagiaire Hannah de inventarisatie van de Sint-Antoniuskerk in Blankenberge. 

Eind juni voltooiden we samen met vrijwilligers Jan, Hervé, Marc, Geert, Inga en onze stagiaire Hannah de inventarisatie van de Sint-Antoniuskerk in Blankenberge. Om het mooie resultaat te vieren, sloten we de inventarisatie af met een gezellige drink.

De afgelopen maanden hielp Hannah als stagiaire mee met de inventarisatie waarbij ze focuste op het maken van correcte objectbeschrijvingen. Met haar vrijwillige stage bij onze erfgoedcel wilde ze haar achtergrond in de kunstwetenschappen in de praktijk omzetten, waar ze zeer zeker in is geslaagd.

 “Tijdens het opstellen van de objectbeschrijvingen heb ik niet alleen kennis opgedaan over de grote variatie aan erfgoedobjecten in een  kerk, maar heb ik ook mijn religieus-iconografische en architecturale referentiekader aangevuld” Aldus Hannah

Deze zomer legt Hannah de laatste hand aan haar masterproef. We wensen haar het allerbeste in haar verdere loopbaan en zijn ervan overtuigd dat ze een succesvolle toekomst tegemoet gaat.

“Ik raad zowel vrijwilligerswerk als stages bij Erfgoedcel Kusterfgoed absoluut aan. Ze bieden niet alleen de kans om als student praktijkervaring op te doen, maar zijn ook een goeie manier om te achterhalen of de sector wel echt iets is voor jou.”

Volgende stappen: objectbeschrijvingen finaliseren in het Erfgoedregister en publicatie via Erfgoedplus

Nu de inventarisatie ter plaatse is afgerond, zijn we bezig met de laatste fase van het project: het afwerken van de beschrijvingen en het toevoegen van foto’s in het Erfgoedregister. Het is nog even wachten totdat de erfgoedobjecten op Erfgoedplus verschijnen, maar we houden jullie op de hoogte.

 

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram