oostende de haan blankenberge

Erfgoed in tijden van corona

Blijf je op je erfgoedhonger zitten in deze periode? Kusterfgoed brengt cultuur en erfgoed tot bij jou. Dankzij deze tips kan je genieten van erfgoed in tijden van corona!

Erfgoed uit de streek

  • Doorzoek je eigen fotoarchief en bezorg ons je erfgoedfoto’s via het uploadformulier van de beeldbank of ga zelf op zoek naar boeiende beelden. Bekijk onze albums over tal van onderwerpen: visserij, zandkasteren, billenkarren…Heb je meer informatie bij een beeld? Laat het ons gerust weten!
  • Geniet eens van een digitale wandeling! Haal een frisse neus en probeer deze digitale wandeling ‘Op zeebenen door Oostende’ of ontdek het erfgoed in De Haan en download iDeHaan via de AppStore (enkel voor Apple-gebruikers)
  • Geïnteresseerd in de Eerste Wereldoorlog? Bekijk dan de Oostendse oorlogskrant die de belangrijkste gebeurtenissen uit die periode weergeeft.
  • Waan je terug in het verleden met de podcast ‘Schaapjes op het droge’ van het Centrum voor Agrarische Geschiedenis. In de eerste aflevering maak je kennis met de grootvader van bioloog Arnout die als herder in de duinen van Bredene rondliep.

Erfgoed verder van huis

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram