oostende de haan blankenberge

Groetjes met Zicht op zee

Erfgoedcel Kusterfgoed zwaait het project ‘Zicht op Zee’ af met  ‘Groetjes met zicht op zee’. Kuier langs de strandcabines van Westende, Middelkerke, Mariakerke, Oostende, Bredene, De Haan, Wenduine en Blankenberge en ontdek hoe het zicht op zee er is veranderd.

We zwaaien het project ‘Zicht op Zee’ af met ‘Groetjes met zicht op zee’. Kuier langs de strandcabines van Westende, Middelkerke, Mariakerke, Oostende, Bredene, De Haan, Wenduine en Blankenberge en ontdek hoe het zicht op zee er is veranderd.

Deze zomer worden strandcabines in Westende, Middelkerke, Mariakerke, Oostende, Bredene, De Haan, Wenduine en Blankenberge aangekleed met prentbriefkaarten van vroeger. Het gebruik van de strandcabine is al decennialang verbonden met de kust, en dit is in het groot te zien op de strandcabines zelf. Erfgoedcel Kusterfgoed heeft per gemeente uit de regio telkens enkele unieke prentbriefkaarten uitvergroot.

Met dit project willen we het erfgoed van onze kust op een visueel aantrekkelijke manier toegankelijk maken voor een breed publiek. Wil je dit erfgoed delen met familie en vrienden, dan kan je  de beelden ook als postkaartje versturen. Je vindt de verdeelplaatsen hieronder.

Met het project ‘Zicht op zee’ zet Erfgoedcel Kusterfgoed het gebruik van de strandcabine in de kijker. De actie loopt nog tot het einde van het strandcabine-seizoen 2024.

Ontdek alle locaties hier.

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram