Vorming

De erfgoedcel biedt regelmatig relevante vormingen aan.

  • In het voorjaar van 2016 bood Heemkunde Vlaanderen samen met de erfgoedcel de zesdelige cursusreeks ‘Aan de slag met archief en documentatie’ aan. Klik hier voor meer info.
  • In het najaar van 2016 konden erfgoedspelers tijdens het evenement ‘Brainstorm met ontbijt‘ deelnemen aan vijf workshops: scannen van 2D-materiaal, fotograferen van erfgoedobjecten, vrijwilligerswerking, sociale media en subsidiekabinet. De Gouden Tips uit die workshops vind je hier.

In 2017 plant Kusterfgoed verschillende boeiende workshops:

  • In 2017 staan er drie cursussen op het programma rond de opberging en bewaring van erfgoedobjecten, papier en textiel. Hou onze website in het oog voor meer informatie.
  • In het najaar van 2017 zal Kusterfgoed enkele workshops geven over communicatie (nieuwsbrief, sociale media, UIT-databank…). Hou onze website in het oog voor meer informatie.

Vormingssuggesties

Nood aan vorming over een bepaald thema? Laat het ons weten!

Wil je graag weten hoe je als erfgoedvereniging best gebruik maakt van sociale media? Is er volgens jou nood aan een opleiding tot kustgids? Wil je weten hoe je best een tentoonstelling opbouwt?

Breng ons via onderstaand formulier op de hoogte van jouw vormingssugesties.

Vormingssugesties

Externe vormingen

Hou onze nieuwsbrief, de website van FARO en de website van Heemkunde Vlaanderen in de gaten om op de hoogte te blijven van relevante vormingen.